UA-163487983-2 UA-171096826-1

Åbycon-ett rollspel och brädspelskonvent

Allmän information

abyconstorlogga-kopia.jpg

Hej alla, i år körs ÅbyCon både på plats och online. Datumet är den 12 mars 2022 och vi kör två stycken pass; kl. 10-15 och kl. 16-21. Anmälan kommer att öppnas 23/2.

Kort om konventet
ÅbyCon är ett rollspels- och brädspelskonvent från 10 års ålder. Konventet är öppet för alla. Du behöver inte ha spelat rollspel tidigare för att få vara med och ha roligt. Allting gås igenom grundligt innan vi börjar.

Sista anmälningsdag till rollspelen är 4 mars 2022 och i övrigt i mån av plats.

Ett stort antal brädspel kommer att finnas på plats under hela dagen och vi hjälps åt att bjuda in alla som vill när ett nytt brädspel startas. För att vara med och spela brädspel kan man anmäla sig fram till 11 mars.

Eventet är alkohol- och drogfritt samt nötfritt och riktar sig till åldrarna 10 - 110 år.

ÅbyCons tider
Lördag 12e mars, från 10 år och uppåt.
9.45-9.50 Registrering
10-15 rollspelspass ett/brädspel (fika vid 12snåret).
15-16 matpaus
16-21 rollspelspass två/brädspel

Mat
Mat och förmiddagsfika ingår i anmälningsavgiften för de som är på plats.
Billigt fika och godis kommer att finnas tillgängligt att köpa under hela dagen.

Anmälningslänk kommer publiceras 23/2
Eventet är öppet för alla. Vi vill att du anmäler dig i förväg, så att vi kan planera för mat mm. Sista anmälningsdatum den 4 mars, därefter i mån av plats. Anmälningslänken har du nedan.

Lokal/plats
ÅbyCon sker i Åbybergskyrkan på Bergvägen 2, 186 41 Vallentuna eller för vissa Rollspel online (Roll20 och Discord)

Övrigt
Det kommer att kosta 150 kronor att delta på plats, och då ingår mat och fika. Att delta Online är gratis. Mer detaljer kommer tillsammans med formuläret för anmälan.Konventet sker i samarbetet med studieförbundet Bilda.

Kostnad för besökare samt inbetalningsinformation
Avgiften betalas in via PG: 57 15 74 -3 eller Swish (nr kommer). Märk din inbetalning med "ÅbyCon och ditt namn". Om du inte har råd med avgiften, kan du ringa till Johanna Ågestad.

För mer information ring Ungdomspastor Johanna Ågestad på 08 511 779 77 (det finns oftast någon på kontoret mellan 09 - 16 tisdag - torsdag). Går även att maila till Johanna.agestad@gmail.com .

Gilla även Facebooksidan ÅbyCon för mera information om konventet: https://www.facebook.com/AbyConVallentuna/

Rollspelen på ÅbyCon

abyCon-Svardets-sang.jpg Rollspelen på konventet
På plats i Åbybergskyrkan
Nordiska väsen, två pass, från 12 år
Väsen - Mystic Britain and Ireland expansionen, två pass, från 13 år
Hjältar & Legender, kl. 16-21, från 11 år
ev. Ironsworn - de edsvurna krigarna, från 11 år
Online via Discord
D&D 5ed - Storma Röda Drakens Lya, ett pass från 12 år
Listan uppdateras efterhand och fullständiga listan finns i google dokument.
Mer information om rollspelen: https://docs.google.com/document/d/12pzhFEb-krBy0gpgfrtWwGexrUITsOTz-ynh7XUPbXU/edit?usp=sharing

Vi kommer spela flera rollspel under två 5 h-pass på ÅbyCon. Pauser kommer tas för fika och mat.
Det finns en spelledare per rollspel och några körs under bägge passen.

Rollspelsrummen under konventet
Det finns 7 st Rollspelsrum i kyrkan och det kommer sitta lappar på varje dörr.
Uppe finns Lilla salen (Ls) och Andaktsrummet (And),
Nere finns Kajutan (Ka), Kojen (Ko), Nypåstigen (Ns), Skeppet (Sk) och Svetten (Sv).
Brädspelen är i Hagasalen (stora salen uppe). Kyrksalen är öppen för er på konventet och har små stationer ni kan gå runt till med ex. lappar att skriva böner på, tända ljus mm.

Rollspelens ledare
Det kommer finnas flera ledare för rollspelen. De som medverkar har alla band så ni ska se vilka de är.

Vad är ett rollspel?
Ett rollspel är som en interaktiv saga där en spelledare leder ett äventyr eller spelpass i en fiktiv värld. Du och dina medspelare kommer att påverka berättelsen under dess gång genom era val. För att klara uppdrag, svårigheter eller en strid kan ni få slå tärningar för att lyckas eller misslyckas. I de lite mera komplicerade kan man bli skadad om man misslyckas klättra uppför ett berg och ramlar ned.
Gemensamt för rollspelen är att du som deltagare får en karaktär, eller skapar en egen, som har olika färdigheter. Dessa kommer påverka hur din karaktär agerar under rollspelet. Ex. är en person en karaktär är tjuv och snabb samt skicklig på att smyga, en annan är dvärg som stark men inte så intelligent. Det gör att de olika karaktärerna kommer bli användbara i olika situationer under spelets gång om det kommer till att smyga in i palatset eller ta sig över en flod och hugga ved till elden.