Åbycon-ett rollspel och brädspelskonvent

Allmän information

abyconstorlogga-kopia.jpg

NOTERA ATT KONVENTET STÄLLER IN PGA CORONA. Vi hoppas vi kan hålla det i höst men Ungdomsrådet tar ett beslut vid första höstmörkret hur det blir.

Varmt välkommen till Konventet ÅbyCon den 14 mars 2020.
ÅbyCon är en rollspels- och brädspelsdag från 7 års ålder. Konventet är lördagen 14 mars från kl 10.00 med övernattningsmöjlighet tills söndag morgon.
Konventet är öppet för alla, oavsett om du har spelat tidigare eller inte. Sista anmälningsdag är 6 mars och i övrigt i mån av plats. Eventet är alkohol- och drogfritt samt nötfritt och riktar sig till åldrarna 7 - 110 år.
Det kommer finnas både rollspel och brädspel på konventet. Du behöver inte ha spelat rollspel eller brädspel tidigare för att få vara med och ha roligt. Allting gås igenom grundligt innan vi börjar. Det kommer sättas ihop grupper runt brädspelen och rollspelen kan man föranmäla sig till och så sätter vi ihop grupper till dem.

ÅbyCons tider och upplägg
Lördag 14e mars, från 7 år.
10 konventet öppnar
10-12 brädspelspass
12-13 lunch
13-17 rollspelspass ett
17-18 middag
18-23 rollspelspass två.

Söndag 15.e mars
00.00-09.00, två rum i kyrkan blir sovsalar medan man kan stanna uppe och fortsätta spela i övriga kyrkan under natten om man vill.
09.00-10.00 Frukost och städning, kyrkan ska vara färdigstädad vid 10.00.
Frivillig gudstjänst vid 11.00.

Anmälningslänk
Eventet är öppet för alla. Vi vill att du anmäler dig i förväg, så att vi kan planera för mat mm. Sista anmälningsdatum den 6 mars, därefter i mån av plats. Du anmäler dig genom denna länk.

För att se mera om rollspelen klicka här, du anmäler dig till rollspelen i anmälningsformuläret. Den håller fortfarande på att uppdateras med rollspelen som kommer komma på konventet. https://docs.google.com/document/d/1F7EoOGCrCPnh92BLo87DgI8-R6sjybyXXlKKQBIZuS0/

Datum
ÅbyCon öppnar på fredagen 13:e mars kl. 18.00. Huvuddagen är lördagen 14:e mars med start från kl 10.00. möjlighet att sova över tills söndag finns och tills lördagen om man kommer på fredag. Övernattningsmöjligheter finns bägge dagarna (ta med sovsäck och liggunderlag). Möjlighet till gudstjänst kl. 11.00 den 15 mars finns (frivilligt deltagande).

Lokal/plats
ÅbyCon sker i Åbybergskyrkan på Bergvägen 2, 186 41 Vallentuna.

Mat
Mat och fika kommer att ingå för alla som har anmält sig.

Föranmälan till rollspelen
Till rollspelen behövs föranmälan. Du kommer att kunna anmäla dig till rollspelen via anmälningsformuläret till konventet eller på plats under ÅbyCon om det finns platser över. För att se mera om rollspelen klicka här: https://docs.google.com/document/d/1F7EoOGCrCPnh92BLo87DgI8-R6sjybyXXlKKQBIZuS0/

Övrigt
Det kommer att kosta mellan 100 och 200 kronor att delta, och då ingår mat och fika. Mer detaljer kommer tillsammans med formuläret för anmälan. Ta med sovsäck och liggunderlag om du vill övernatta. Möjlighet för övernattning från fredagen finns i kyrkan för långväga gäster. Konventet sker i samarbetet med studieförbundet Bilda.

Kostnad för besökare samt inbetalningsinformation
Kostnaden för att delta en halvdag inkl. ett mål mat är 100 kr, heldag inkl. mat 150 kr och för den som sover över blir det 200 kr. Avgiften betalas in via PG: 57 15 74 -3 eller Swish (nr kommer). Märk din inbetalning med "ÅbyCon och ditt namn".

För mer information ring Ungdomspastor Johanna Ågestad på 08 511 779 77 (det finns oftast någon på kontoret mellan 09 - 16 tisdag - torsdag). Går även att maila till Johanna.agestad@gmail.com .

Gilla även Facebooksidan ÅbyCon för mera information om konventet och kyrkans brädspelsträffar: https://www.facebook.com/AbyConVallentuna/

Rollspelen på ÅbyCon

abyCon-Svardets-sang.jpg Rollspelen på konventet
Vi kommer spela flera rollspel under två 5h-pass på ÅbyCon, det kommer finnas sju olika rum tillgängliga för rollspel och fler kan ev. tillkomma. Pauser kommer tas för fika och mat.
Finns en spelledare per rollspel och några körs under bägge passen. Platserna är därför srikt begränsade.

Rollspelsrummen under konventet
Det finns 7 st Rollspelsrum i kyrkan och det kommer sitta lappar på varje dörr.
Uppe finns Lilla salen (Ls) och Andaktsrummet (And),
Nere finns Kajutan (Ka), Kojen (Ko), Nypåstigen (Ns), Skeppet (Sk) och Svetten (Sv).
Brädspelen är i Hagasalen (stora salen uppe). Kyrksalen är öppen för er på konventet och har små stationer ni kan gå runt till med ex. lappar att skriva böner på, tända ljus mm.

Rollspelens ledare
Det kommer finnas flera ledare för rollspelen. De som medverkar har alla band så ni ska se vilka de är.
Brädspelen har olika ledare beroende på brädspel.

Här är en länk där du kan läsa mera om de olika rollspel som ska köras under konventet.

Vad är ett rollspel?
Ett rollspel är som en interaktiv saga där en spelledare leder ett äventyr eller spelpass i en fiktiv värld. Du och dina medspelare kommer att påverka berättelsen under dess gång genom era val. För att klara uppdrag, svårigheter eller en strid kan ni få slå tärningar för att lyckas eller misslyckas. I de lite mera komplicerade kan man bli skadad om man misslyckas klättra uppför ett berg och ramlar ned.
Gemensamt för rollspelen är att du som deltagare får en karaktär, eller skapar en egen, som har olika färdigheter. Dessa kommer påverka hur din karaktär agerar under rollspelet. Ex. är en person en karaktär är tjuv och snabb samt skicklig på att smyga, en annan är dvärg som stark men inte så intelligent. Det gör att de olika karaktärerna kommer bli användbara i olika situationer under spelets gång om det kommer till att smyga in i palatset eller ta sig över en flod och hugga ved till elden.