Åbybergskyrkans församling

Åbycon-ett rollspel och brädspelskonvent

Allmän information

För affisch klicka på bilden

I Åbybergskyrkan anordnar Åby Unga brädspels- och rollspelsträffar. Dessa drar igång under hösten 2019. Åbycon är Åby Ungas stora spelkonvent som är en gång varje vår. Konventet och träffarna är öppet för alla, oavsett om du har spelat tidigare eller inte. Allt är naturligtvis alkohol- och drogfritt samt nötfritt.

Det kommer finnas både rollspel och brädspel på träffarna, flera under Åbycon och varierat med rollspel under de mindre regelbundna träffarna. Brädspel finns alltid tillgängligt. Du behöver inte ha spelat rollspel eller brädspel tidigare för att få vara med och ha roligt. Allting gås igenom grundligt innan vi börjar. Det kommer på Åbycon sättas ihop grupper runt brädspelen och rollspelen kan man föranmäla sig till och så sätter vi ihop grupper till dem.

Åbycon är vår stora träff en gång varje år under våren. Konventet var 2019 den 16-17 mars och kommer 2020 vara under samma månad.

Aktuellt schema, och nyheter för brödspelsträffarns, hitta främst på Facebook under sidan "Åbycon ett rollspels och brädspelskonvent". Schema hittas även i församlingsbladet, som går att läsa digitalt eller laddas ned. I Församlingsbladet finns en special sida för ungdomsaktiviteterna.

Äldre text för 2019 års konvent.....
Varmt välkommen till ÅbyCon 2019 var datumen 16-17 mars 2019, en rollspels- och brädspelsdag med övernattning. Konventet är öppet för alla, oavsett om du har spelat tidigare eller inte. Sista anmälningsdag är 7 mars och i övrigt i mån av plats. Eventet är alkohol- och drogfritt samt nötfritt och riktar sig till åldrarna 7 - 110 år.

Det kommer finnas både rollspel och brädspel på konventet. Du behöver inte ha spelat rollspel eller brädspel tidigare för att få vara med och ha roligt. Allting gås igenom grundligt innan vi börjar. Det kommer sättas ihop grupper runt brädspelen och rollspelen kan man föranmäla sig till och så sätter vi ihop grupper till dem.

ÅbyCons tider och upplägg
Fredag: möjlighet till brädspel på kvällen och att sova över i kyrkan för långväga gäster. ledare finns på plats.
Lördag:10-12 brädspelspass
12-13 lunch
13-17 rollspelspass ett
17-18 middag
18-23 rollspelspass två.
Söndag: 00.00-09.00, två rum i kyrkan blir sovsalar medan man kan stanna uppe och fortsätta spela i övriga kyrkan under natten om man vill.
09.00-10.00 Frukost och städning, kyrkan ska vara färdigstädad vid 10.00.
Frivillig gudstjänst vid 11.00.

Anmälningslänk
Eventet är öppet för alla. Vi vill att du anmäler dig i förväg, så att vi kan planera för mat mm.
Anmälningslänken till konventet är https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdysVE6ZVGWFr7Z-eGyILxw5i-_biupzQjdKL3zB8sl1H_5zA/viewform

För att se mera om rollspelen klicka här, du anmäler dig till rollspelen i anmälningsformuläret. https://docs.google.com/document/d/1F7EoOGCrCPnh92BLo87DgI8-R6sjybyXXlKKQBIZuS0/

Datum
ÅbyCon sker lördagen 16 mars kl 10.00 - söndagsförmiddagen 17 mars 2019 kl 10.00. Övernattningsmöjligheter finns (ta med sovsäck och liggunderlag). Möjlighet till gudstjänst kl. 11.00 den 17 mars finns (frivilligt deltagande).

Lokal/plats
ÅbyCon sker i Åbybergskyrkan på Bergvägen 2, 186 41 Vallentuna.

Mat
Mat och fika kommer att ingå för alla som har anmält sig.

Föranmälan till rollspelen
Till rollspelen behövs föranmälan. Du kommer att kunna anmäla dig till rollspelen via anmälningsformuläret till konventet eller på plats under ÅbyCon om det finns platser över. För att se mera om rollspelen klicka här: https://docs.google.com/document/d/1F7EoOGCrCPnh92BLo87DgI8-R6sjybyXXlKKQBIZuS0/

Övrigt
Det kommer att kosta mellan 100 och 200 kronor att delta, och då ingår mat och fika. Mer detaljer kommer tillsammans med formuläret för anmälan. Ta med sovsäck och liggunderlag om du vill övernatta. Möjlighet för övernattning från fredagen finns i kyrkan för långväga gäster.

Kostnad för besökare samt inbetalningsinformation
Kostnaden för att delta en halvdag inkl. ett mål mat är 100 kr, heldag inkl. mat 150 kr och för den som sover över blir det 200 kr. Avgiften betalas in via PG: 57 15 74 -3 eller Swish "1230474080". Märk din inbetalning med "ÅbyCon och ditt namn".

För mer information ring Ungdomspastor Johanna Ågestad på 08 511 779 77 (det finns oftast någon på kontoret mellan 09 - 16 tisdag - torsdag). Går även att maila till Johanna.agestad@gmail.com .
För en affisch möjlig att skriva ut klicka på bilden högst uppe på denna sidan.

Rollspelen på ÅbyCon

abyCon-Svardets-sang.jpg Rollspelen på konventet (uppdateras löpande)
Vi kommer spela flera rollspel under två 5h-pass på ÅbyCon, det kommer finnas sju olika rum tillgängliga för rollspel och fler kan ev. tillkomma. Pauser kommer tas för fika och mat.
Finns en spelledare per rollspel och några körs under bägge passen. Platserna är därför strikt begränsade.

Rollspelsrummen under konventet
Det finns 7 st Rollspelsrum i kyrkan och det kommer sitta lappar på varje dörr.
Uppe finns Lilla salen (Ls) och Andaktsrummet (And),
Nere finns Kajutan (Ka), Kojen (Ko), Nypåstigen (Ns), Skeppet (Sk) och Svetten (Sv).
Brädspelen är i Hagasalen (stora salen uppe). Kyrksalen är öppen för er på konventet och har små stationer ni kan gå runt till med ex. lappar att skriva böner på, tända ljus mm.

Rollspelens ledare
Ledare för rollspelen är Jonas Eliasson, Ragnhild Eliasson, Björn Hagström, Maria Rönnås, Nicklas Thor, Isak Peurell, David Olofsson, Elias Ideström. De som medverkar har alla band så ni ska se vilka de är.
Brädspelen har olika ledare beroende på brädspel.

Här är en länk där du kan läsa mera om de olika rollspel som ska köras under konventet.
https://docs.google.com/document/d/1F7EoOGCrCPnh92BLo87DgI8-R6sjybyXXlKKQBIZuS0/

Vad är ett rollspel?
Ett rollspel är som en interaktiv saga där en spelledare leder ett äventyr eller spelpass i en fiktiv värld. Du och dina medspelare kommer att påverka berättelsen under dess gång genom era val. För att klara uppdrag, svårigheter eller en strid kan ni få slå tärningar för att lyckas eller misslyckas. I de lite mera komplicerade kan man bli skadad om man misslyckas klättra uppför ett berg och ramlar ned.
Gemensamt för rollspelen är att du som deltagare får en karaktär, eller skapar en egen, som har olika färdigheter. Dessa kommer påverka hur din karaktär agerar under rollspelet. Ex. är en person en karaktär är tjuv och snabb samt skicklig på att smyga, en annan är dvärg som stark men inte så intelligent. Det gör att de olika karaktärerna kommer bli användbara i olika situationer under spelets gång om det kommer till att smyga in i palatset eller ta sig över en flod och hugga ved till elden.

De rollspel som just nu är bestämt att köras under bägge passen är
Svärdets Sång
Svärdets sång tar ett nytt grepp om klassisk fantasy. I detta rollspel är ni inte hjältar som skickas på uppdrag av andra - i stället är ni äventyrare och skattletare som går er egen väg i ett fördömt land. I spelet kan ni utforska Det glömda landet, genomsöka uråldriga ruiner, kämpa mot drakar och demoner, och - om ni överlever tillräckligt länge - bygga ert eget fäste i en grym och härjad värld.
Rollspelet är publicerat av Fria Ligan.

Handbok för Superhjältar (på kickstarter nu - demo som testspelas exklusivt på ÅbyCon)
Handbok för superhjältar är en framgångsrik bokserie med över 250.000 sålda exemplar. Böckerna är skapade av Agnes och Elias Våhlund, och tar upp teman som mobbing och ensamhet.
I det kommande rollspelet får du en roll som superhjälte i Rosenhill. Tillsammans med dina vänner har du chansen att få uppleva fantastiska äventyr som en av Röda Maskens Hjältar!
PASSA PÅ: TESTSPELAS PÅ ÅBYCON EXKLUSIVT INNAN OFFICIELLT SLÄPPDATUM

Handbok för superhjältar - rollspelet är konstruerat av Daniel Lehto, som tidigare skapat bland annat Sagospelet Äventyr. Rollspelet planeras för släpp i maj och det pågår just nu en Kickstarter för spelet (länk:https://www.kickstarter.com/projects/eloso/handbok-for-superhjaltar-rollspelet).