Drömprojektet

Bradspels-tarningar.jpg

Just nu pågår ett spännande och nytänkande projekt mellan kyrka och skola med rollspel, drama och värderingsövningar. Projektets material är förebyggande mot grupptryck, alkohol, tobak och droger för barn i årskurs 3-6.

I Drömprojektet får gruppen prova på bokäventyret ”Den svarta draken”, uppleva dramat ”Melvins hemlighet” och värderingsövningar samt vara med om spännande diskussioner.

Ett ledarteam är ute på skolor och besöker varje klass vid ett par tillfällen. Först träffas skolklassen i helgrupp och är med om dramat ”Melvins hemlighet” och värderingsövningar. Sedan delar klassen in sig i smågrupper och spelar ”Den svarta draken” med en ledare per grupp. Ett äventyr där gruppen får göra olika val och där berättelsen förändrar sig utifrån valen man gör.

”Den svarta draken” – ett spännande bokäventyr som utspelar sig i en fantasymiljö i landet Eldarien. Tio syskon ger sig ut på en farlig resa för att rädda sina kusiner som hamnat i klorna på Den svarta draken. Den svarta draken är en organisation som handlar med slavar och Drakeld, en farlig drog. Bara ni kan rädda dom! En berättelse där du och dina kompisar är hjältarna.

Vi är just nu flera kyrkor som engagerar oss i Drömprojektet i Stor-Stockholm: Immanuelskyrkan, Åbybergskyrkan i Vallentuna, Enebykyrkan, Rotebrokyrkan, Upplands Väsby Missionskyrka och Centrumkyrkan Farsta. Det är spännande, viktigt, roligt och angeläget.Här skriver du din text...